Je houten poort verven? Zo pak je het aan

Een poort in padouk of afrormosia, twee sterke tropische hardhoutsoorten, heeft een prachtige natuurlijke uitstraling, zelfs zonder schilderwerk. Bovendien is het hout onverslijtbaar. Heb je toch liever een andere kleur? Neem dan deze tips in overweging vooraleer je met de verfkwast tekeergaat.

Een houten poort verven? Bezint eer ge begint

Een houten poort overschilderen is best een omvangrijke klus. Bovendien moet je het werk minstens om de vijf jaar herhalen. Anders gaat de verf afbladderen en krijg je ongewenste kleurverschillen. Eens je begint, kun je dus niet meer terug.

Een poort schilderen is dan misschien wel een omvangrijk werk, maar moeilijk is het niet. Je kunt het dus eenvoudig zelf doen. Neem wel de volgende twee regels in acht:

1: Breng altijd een grondlaag aan

Breng de afwerkingslagen nooit rechtstreeks op het hout aan, maar voorzie de poort altijd eerst van een isolerende grondlaag. Die vormt een buffer tussen het hout en de eindlaag en zorgt voor een mooie droging.

2: Twee afwerkingslagen zijn noodzakelijk voor een houten poort

Voor een optimaal resultaat zijn twee afwerkingslagen noodzakelijk. Breng je die met zorg aan, dan kun je vijf à zes jaar verder zonder dat je je poort opnieuw moet behandelen. Na die periode schuur je de poort op en breng je opnieuw twee afwerkingslagen aan. Kies hiervoor speciale verf op waterbasis.

Een houten poort laten plaatsen? Contacteer Poorten Pauwels

Wil je een mooie houten poort laten installeren? Poorten Pauwels is dé specialist. Onze eigen schrijnwerkers verwerken het onbehandelde tropisch hardhout tot een kant-en-klare poort. Onder de persoonlijke leiding van zaakvoerder Peter Pauwels staat onze montageploeg in voor de volledige plaatsing, al dan niet met poortautomatisatie.

Op zoek naar een prachtige houten poort voor je oprit? Vraag online je offerte