Waarom kiezen voor een houten tuinpoort op maat?

Geen twee opritten zijn dezelfde in België. Daarom is maatwerk altijd een must voor houten tuinpoorten. Je hebt volledige keuzevrijheid, zowel qua ontwerp, maat als afwerking. In dit artikel overlopen we de verschillende mogelijkheden voor een fraaie houten tuinpoort op maat.

Standaardmaten bestaan niet voor houten tuinpoorten. Daarvoor verschillen de opritten in ons land te erg van elkaar. Elke poort die je bij ons bestelt, is dus maatwerk. Enkel op die manier kunnen we een poort maken die perfect voldoet aan de specifieke eisen van jouw oprit, tuin en woning.

De look and feel van je houten tuinpoort

Een poort op maat heeft trouwens nog wel meer voordelen. Zo bepaal je de look helemaal zelf. Bij Poorten Pauwels beschikken we over een aantal modellen ter inspiratie, maar stel gerust ook je eigen ontwerp voor. Heb je ergens een mooie poort gezien die ook wel bij jouw woning past? Neem er een foto van en stuur hem door. Onze ontwerpers gaan aan de slag en maken de poort precies zoals jij hem hebben wilt.

Houtkeuze: afrormosia of padoek

Het beste hout voor tuinpoorten zijn afrormosia en padoek, twee tropische hardhoutsoorten die gemakkelijk meer dan 50 jaar meegaan, zonder dat je ze ook maar één laag vernis of beits moet geven. Het hout blijft er bovendien na vele jaren springlevend uitzien. Onder invloed van de zon krijgt het zijn typisch zilvergrijze schijn, wat voor nog meer karakter zorgt.

Afwerking: automatisering, parlofoon, videofoon, …

Ook de afwerking bepaal je helemaal zelf. Draai- of schuifpoort? Geautomatiseerd of niet? Koppeling met de smartphone? Met slot of zonder? Videofoon of parlofoon? Jij kiest zelf hoe je poort eruit moet zien en hoe ze functioneert.

Ben je geïnteresseerd in een houten tuinpoort op maat? Bekijk de verschillende mogelijkheden op onze website of vraag onmiddellijk een prijsofferte aan. Wij plaatsen én installeren je tuinpoort vakkundig.