Een automatische tuinpoort? Dit zijn de mogelijkheden

Nooit meer in de regen staan om je poort te openen? Vanuit het buitenland je buurman binnenlaten in de tuin via de smartphone? De mogelijkheden van een automatische tuinpoort zijn enorm. Bovendien wordt het systeem steeds beter betaalbaar. In dit artikel gaan we dieper in op de mogelijkheden.

Een houten tuinpoort die automatisch open en dicht gaat door een simpele druk op de knop – of zelfs volledig autonoom opent wanneer je komt aanrijden: het is een luxe die het leven zoveel aangenamer maakt. Er zijn heel wat verschillende systemen en mogelijkheden op de markt. We zetten de belangrijkste op een rijtje.

Obstakeldetectie: de motor van de automatische poort wordt direct stilgezet wanneer de sensor een obstakel detecteert dat de toegang verspert. Ongevallen met kinderen, huisdieren of je auto zijn hierdoor uitgesloten.

Automatisch sluiten: heel wat systemen sluiten de poort automatisch na je vertrek, zonder dat je een commando moet geven. Handig én inbraakveilig.

Ononderbroken werking: dankzij de accuvoeding laat je automatische poort het nooit afweten. Zelfs bij een stroompanne geraak je probleemloos binnen en buiten.

Gedeeltelijk openen: een bezoeker binnenlaten? Sommige systemen bieden de mogelijkheid om de poort discreet gedeeltelijk te openen.

Inbraakveiligheid: probeert iemand de poort met een zwaar voorwerp te forceren, dan blokkeert het systeem. Inbrekers maken geen kans.

Bediening via de smartphone: heel wat systemen kun je bedienen via een app op de smartphone. Het voordeel? Hoe ver je je ook van de poort bevindt, je behoudt steeds de controle. Even de buurman binnenlaten die de planten komt water geven, terwijl jij in het buitenland bent? Geen probleem!

Integratie met huisautomatisering (domotica): slimme integratie met domoticasystemen en gps-lokalisering zorgt ervoor dat de poort autonoom opent van zodra je je straat inrijdt. Zo is ze volledig geopend tegen de tijd dat je aan de oprit komt aangereden.

Een automatisch poortsysteem laten installeren op een nieuwe of bestaande poort? Neem contact met ons op.