De voordelen van een poort in padouk

Padouk is samen met afrormosia een van de sterkste tropische hardhoudsoorten die er zijn. Precies om die reden is het hout zo geliefd bij schrijnwerkers. Het is onderhoudsarm, bijzonder duurzaam en ook nog eens erg mooi. En dat maakt het tot dé ideale houtsoort voor buitenpoorten. In dit artikel zetten we alle voordelen van een poort in padouk op een rij.

Padouk is afkomstig uit het regenwoud in Midden- en West-Afrika. Het heeft een fraaie, donkerrode kleur en de kern bevat doorgaans meer tekeningen dan die andere populaire Afrikaanse houtsoort, afrormosia.

De voordelen van padouk

Padouk is net als afrormosia bijzonder sterk en duurzaam. En dat maakt het zo geliefd bij schrijnwerkers. Het hout kan tegen een stootje en ook hevige regen, vrieskou of hitte hebben geen effect op de kwaliteit. Eens het hout voldoende droog is, is Afrikaanse padoek eenvoudig te bewerken, zowel met de hand als met de machine. Het kan verzaagd en ingeboord worden zonder scheuren of barsten.

Een houten poort in padouk is voor het leven

Een poort in padouk is met andere woorden voor het leven. Bovendien hoef je de poort ook niet meer te behandelen met beits of vernis. Het hout blijft er altijd top uitzien. In de loop van de jaren ondergaat het wel een metamorfose als gevolg van de zon. De oorspronkelijke dieprode kleur verbleekt tot een lichtgrijze tint. Heb je liever een andere kleur? Dan kun je het hout eenvoudig overschilderen. Let wel, je poort moet dan wel om de vijf jaar een nieuw likje verf krijgen.

De voordelen van afrormosia en Pauwels Poorten

Bij Pauwels Poorten zweren we bij twee houtsoorten: padouk en afrormosia . En dat doen we om een aantal goeie redenen. Geen enkele hardhoudsoort is zo duurzaam als deze twee. Bovendien is het hout ook relatief gemakkelijk bewerkbaar, zowel machinaal als met de hand. Je kan het mooi op maat zagen en vastschroeven zonder het te beschadigen. En natuurlijk vinden we het ook belangrijk dat onze klanten een mooie poort voor hun oprit krijgen. Ook op dat vlak scoren we met padouk.

Overweeg je een poort in padouk te laten plaatsen? Neem gerust contact op of vraag meteen een online offerte.