De voordelen van een houten tuinpoort

 

Een houten tuinpoort straalt niet enkel klasse uit, ze is ook duurzaam, onderhoudsvrij en robuust. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen. We bekijken zowel esthetische

als functionele aspecten.

1) Warme uitstraling

Hout is een natuurlijk product en heeft een warmere uitstraling dan metaal of aluminium. Een houten tuinpoort bezorgt je woning dan ook een authentieke toets. Of je nu houdt van modern of klassiek, elke tuin krijgt een meerwaarde dankzij een poort in exotisch hardhout.

Door blootstelling aan zonlicht en regen treedt er na verloop van tijd een natuurlijke vergrijzing van het hout op. Die kleurverandering heeft geen enkele invloed op de kwaliteit, noch op de levensduur van het hout. Integendeel, het geeft je tuinpoort nog wat meer cachet.

2) Geen onderhoud nodig

Voor de productie van houten tuinpoorten zijn padoek en afrormosia, twee exotische houtsoorten die de tand des tijds met verve doorstaan, de beste keuze. Deze poorten gaan dan ook een leven lang mee en hebben geen onderhoud nodig: geen vernis, beits of verf. Wil je toch graag een ander kleurtje aan je poort geven, dan kan dat uiteraard. Let wel, je moet dan wel jaarlijks met de verfborstel aan de slag, wil je de kleur sprankelend houden.

3) Ontelbaar veel mogelijkheden dankzij een houten tuinpoort

Modern of klassiek? Met panelen, nerven of een visgraatmotief? Natuurlijk hout-bruin of een andere kleur? De creatieve mogelijkheden van een houten tuinpoort zijn zo goed als onuitputbaar. Bovendien is een houten poort ook heel erg praktisch. Wil je graag een schuifpoort of een vleugelpoort? Eén of twee toegangsdeuren? Met manuele of automatische sluiting? De keuze is volledig aan jou!

Ben je op zoek naar een betrouwbare producent én installateur van houten tuinpoorten? Wij maken én plaatsen vakkundig de poort van je dromen.

Contacteer ons voor meer informatie.