Je tuin afsluiten met een stijlvolle houten poort? Dit zijn de mogelijkheden

Huisdieren, kleine kinderen of je privacy: er zijn heel wat redenen denkbaar om je tuin af te sluiten. Een stijlvolle houten tuinpoort mag dan niet ontbreken. Ben je op zoek naar een houten tuinpoort? Er zijn verschillende mogelijkheden. We zetten ze in dit artikel allemaal op een rij.

Moderne of klassieke houten tuinpoort

Over smaken en stijlen valt niet te twisten. Dat hoeft ook niet, want er past wel een tuinpoort bij elke tuin of woning. Van klassiek tot modern, van strak tot speels. Met panelen, nerven of een visgraatmotief? Natuurlijk hout-bruin of een andere kleur? Poorten Pauwels maakt én installeert de houten poort van jouw dromen. Kies uit een van onze stijlvolle ontwerpen of bezorg ons een foto en wij gaan aan de slag.

Draai- of schuifpoort

De keuze van het sluitsysteem is afhankelijk van de beschikbare ruimte. Is de plaats voor en achter de tuinpoort beperkt? Dan is een schuifpoort de meest praktische oplossing. Dit poorttype bestaat uit één deel dat via een rail open en dicht schuift. Een draaipoort daarentegen gaat naar binnen of buiten open. Beide systemen bestaan zowel in een manuele als geautomatiseerde versie.

Een manuele of geautomatiseerde houten tuinpoort?

Een geautomatiseerde tuinpoort is niet alleen gemakkelijk, het is ook veiliger dan een manuele poort. Automatische systemen zijn namelijk standaard uitgerust met een automatisch sluitingssysteem. Enkele seconden nadat je de poort hebt geopend, sluit ze zich vanzelf – je poort vergeten dichtdoen, behoort dus tot het verleden. Daarnaast beschikken automatische poorten over tal van andere opties, zoals:

  • bediening via de smartphone
  • obstakeldetectie
  • gedeeltelijk openen
  • integratie met huisautomatisering en domotica

Wens je meer informatie over onze tuinpoorten? Neem contact op of vraag meteen een prijsofferte op maat aan.