Hoe reinig je een houten poort?

Padouk is een tropisch hardhout dat niet alleen mooi en enorm stevig is, het vereist ook zo goed als geen onderhoud. Natuurlijk wil je je poort wel netjes houden, en dus moet je de vleugels af en toe reinigen. Hoe je dat aanpakt, lees je in dit artikel.

Het onderhoud van een poort in padouk  is heel eenvoudig. Meestal volstaat een vochtige doek met wat zeep of javel. Groenaanslag kun je zo heel eenvoudig verwijderen. Ook zand, modder of uitwerpselen van vogels zijn snel verleden tijd. Ga de poort in elk geval niet met bijtende en al te chemische producten te lijf. Het hout kan verkleuren en schade oplopen. Ook de hogedrukreiniger is uit den boze. Door de kracht van het water komen de vezels van het hout openstaan, waardoor de poort heel ruw wordt.

Mag ik mijn padouk poort schilderen of oliën?

Pak je het onderhoud van je poort liever wat grondiger aan? Dan kun je de poort ook schilderen of oliën. Maar pas op, want voor een optimaal effect moet je de poort wel om de vijf jaar een nieuw laagje geven. Daarom verkiezen de meeste eigenaars van een poort in padoukhout voor de natuurlijke look. Die hoef je zoals gezegd helemaal niet te onderhouden. Sterker nog: het hout gaat er na verloop van tijd nog mooier uitzien. Het hout gaat namelijk verkleuren als gevolg van de langdurige blootstelling aan de zon. En zo krijgt je poort een mooie, rustiek grijze tint. Een echte topper, en dat zonder dat je er ook maar iets voor hoeft te doen!

Padouk poort laten plaatsen met minimaal onderhoud?

Poorten Pauwels is gespecialiseerd in houten oprit- en tuinpoorten in padouk. Onze eigen schrijnwerkers verwerken het onbehandelde tropisch hardhout tot een kant-en-klare poort. Onder de persoonlijke leiding van zaakvoerder Peter Pauwels staat onze montageploeg in voor de volledige plaatsing, al dan niet met poortautomatisatie.

Wil ook jij een onderhoudsvriendelijke poort in padouk laten installeren? Vraag online je offerte