Op zoek naar een landelijke poort? 3 essentiële vragen

Wil je een landelijke poort? Dan is hout het aangewezen materiaal. Alleen hout heeft namelijk die warme, natuurlijke en authentieke uitstraling. En die vind je niet terug bij aluminium of pvc. In dit artikel beantwoorden we drie cruciale vragen om je zoektocht naar de perfecte poort te vergemakkelijken.

1: Welke houtsoorten komen in aanmerking?

Elke houtsoort ziet er in het begin mooi uit. Maar voor een buitenpoort spelen factoren als duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid ook een rol. Kies daarom steevast voor tropisch hardhout.

Wij zweren bij afrormosia  en padouk , twee Afrikaanse soorten die onverslijtbaar zijn en bijzonder stijlvol ogen. Onder invloed van de zon gaan ze met de tijd verbleken, maar dat effect speelt net in het voordeel van de landelijke uitstraling van je poort.

2: Welke ontwerpen komen in aanmerking?

Laat hier je eigen smaak spreken. De poortvleugels kunnen recht of gebogen zijn. Wil je géén inkijk van buitenaf, kies dan voor een design dat volledig dicht is. Let wel, de poort vangt dan veel wind. Een extra krachtige motor voor de automatisering is dan wel noodzakelijk. Voor de rest ben je volledig vrij in je keuze.

3: Waar kan ik inspiratie opdoen?

Er zijn verschillende manieren om inspiratie op te doen. Rij lukraak wat rond en geef je ogen goed de kost. Wedden dat je enkele mooie exemplaren spot? Het is een goed idee om enkele foto’ s te nemen van modellen die je mooi vindt. Je kan met die ontwerpen naar je eigen poortenfabrikant stappen en zo het model van jouw dromen vinden.

Uiteraard kun je ook terecht in de showroom van een fabrikant. Een groot voordeel is dat je verschillende ontwerpen naast elkaar ziet, het nadeel is dan weer dat ze niet in een ‘natuurlijke’ omgeving staan. En dat maakt het soms iets moeilijker om in te schatten of een bepaald model bij jouw woning past.

Laat je landelijke poort maken én plaatsen door Poorten Pauwels

Wil je een landelijke houten poort die een levenlang meegaat? Kies dan voor de poorten in afrormosia en padouk van Poorten Pauwels. Elke poort wordt in ons werkhuis op maat gemaakt door onze eigen schrijnwerkers. Kies uit een ruim assortiment ontwerpen of breng je eigen ontwerp mee.

Laat je inspireren door onze realisaties of vraag onmiddellijk je online offerte