Hou inbrekers op een afstand met een houten poort

Een poort voor je oprit geeft pottenkijkers lik op stuk én houdt inbrekers buiten. Een poort forceren en openbreken kost namelijk veel tijd en doe je niet geruisloos. De meeste inbrekers denken dus wel twee keer na vooraleer ze in een woning inbreken met een poort aan de oprit.

Het moet zowat de ergste nachtmerrie zijn van de gemiddelde Vlaming: inbrekers over de vloer krijgen. Met een houten poort verklein je de kans aanzienlijk. Die vormt namelijk letterlijk een extra barrière voor mensen met slechte intenties. Willen ze toch je woning betreden, dan moeten ze eerst de poort openbreken om daarna de voor- of achterdeur te forceren. Veel werk dus, en véél risico.

De voordelen van een automatische poort

Een geautomatiseerde poort maakt het inbrekers nog wat moeilijker. De poortvleugels zitten namelijk muurvast van zodra de motor afslaat. En dus is het niet zo eenvoudig om de poort te forceren.

Een gewaarschuwd man …

Een poort verkleint het risico op inbraken dus aanzienlijk. Maar 100 procent garantie biedt ze natuurlijk niet. Neem daarom de volgende tips in acht:

  • Sluit je poort altijd, ook al ben je thuis
  • Draai alle deuren op slot als je niet thuis bent
  • Sluit ook alle ramen voor je de deur uitgaat
  • Installeer een alarminstallatie

Een inbraakveilige poort met Poorten Pauwels

Wil je de kans op een inbraak drastisch verkleinen? Laat een poort plaatsen voor je oprit. Poorten Pauwels is gespecialiseerd in houten oprit- en tuinpoorten. Onze eigen schrijnwerkers verwerken het onbehandelde tropisch hardhout tot een kant-en-klare poort. Onder de persoonlijke leiding van zaakvoerder Peter Pauwels staat onze montageploeg in voor de volledige plaatsing, al dan niet met poortautomatisatie.

Wil ook jij een inbraakveilige poort? Vraag online je offerte