Een houten tuinpoort kiezen? Maak je keuze uit deze types

Houten tuinpoorten bestaan in allerlei vormen en types. In dit artikel overlopen we de verschillende mogelijkheden en we sommen de mogelijke voor- en nadelen op. Zo kun jij straks een weloverwogen beslissing nemen.

Schuifpoort of draaipoort?

Een draaipoort bestaat uit twee delen die naar binnen of buiten opendraaien. Het is de klassieke oplossing waar de meeste mensen aan denken bij een tuinpoort. Let wel, je hebt best wat ruimte nodig op de oprit om de poort volledig te openen. Dit moet je uiteraard incalculeren. Een draaipoort kan zowel manueel als automatisch aangedreven worden.

Een schuifpoort bestaat uit één stuk dat volledig openschuift naar één kant. De poort is ingewerkt in een profiel in de grond. Een schuifpoort heeft een modernere uitstraling dan een draaipoort en is ook praktisch wanneer de ruimte beperkt is. Ook bij dit type is automatisatie mogelijk.

Tuinpoort of opritpoort

Een poort kan dienen als afsluiting voor je oprit of je tuin. In het eerste geval zal de poort wellicht iets vaker open en dicht gaan. Dan is automatisatie een welgekomen luxe. Voor tuinpoorten die niet zo vaak gebruikt worden, volstaat meestal een manuele oplossing.

Automatische of manuele poorten

Elk poorttype kan zowel een manuele als een automatisch aandrijving krijgen. De mogelijkheden van automatisatie zijn bijzonder uitgebreid. Het systeem biedt bovendien heel wat voordelen naar (inbraak)veiligheid. Dit zijn de meest in het oog springende features:

  • obstakeldetectie
  • automatisch sluiten
  • gedeeltelijk openen
  • bediening via de smartphone
  • integratie met huisautomatisering en domotica

Wens je meer informatie over de verschillende poorttypes, afwerkingen en mogelijkheden op het vlak van automatisatie? Neem gerust contact op of vraag een prijsofferte op maat aan. Onze experts helpen je graag verder.