De voordelen van een poort in afrormosia

Afrormosia, soms ook assamela genoemd, is een tropische hardhoutsoort die uiterst geschikt is voor poorten. Het hout is niet alleen mooi en duurzaam, maar ook onderhoudsvrij. In dit artikel lees je waarom wij afrormosia verkiezen boven eender welk andere houtsoort.

Voor buitenpoorten is de kwaliteit van het hout doorslaggevend. De poort moet namelijk verschillende tientallen jaren meegaan, het liefst zonder veel extra kosten. En uiteraard speelt ook de esthetiek een rol. Het oog wil ook wat, dus het hout moet mooi zijn. Nu is dat laatste uiteraard persoonlijk.

De eigenschappen van afrormosia op een rij

Afrormosia beantwoordt aan alle vereisten die we hierboven opsomden. We zetten alle eigenschappen van de tropische houtsoort hier nog eens op een rijtje:

  • duurzaam Afrikaans hout: gaat een levenlang mee
  • prachtig goudbruin van kleur
  • robuust en stevig
  • onderhoudsarm

Waarom een poort in afrormosia kiezen?

Kies je voor een poort in afrormosia, dan kies je voor een poort waar je niet naar om moet kijken. Het onderhoud is minimaal, tenzij je het hout gaat overschilderen, wat eigenlijk niet de bedoeling is. Laat je het in zijn onbehandelde vorm, dan gaat de poort minstens 50 jaar mee zonder dat je er iets aan moet doen. Schilder je het hout, dan heeft je poort gemiddeld om de vijf jaar een nieuw likje verf nodig.

De voordelen van afrormosia en Pauwels Poorten

Bij Pauwels Poorten zweren we bij twee houtsoorten: padouk  en afrormosia. En dat doen we om een aantal goeie redenen. Geen enkele hardhoudsoort is zo duurzaam als deze twee. Bovendien is het hout ook relatief gemakkelijk bewerkbaar, zowel machinaal als met de hand. Je kan het mooi op maat zagen en vastschroeven zonder het te beschadigen. En natuurlijk vinden we het ook belangrijk dat onze klanten een mooie poort voor hun oprit krijgen. Ook op dat vlak scoren we met afrormosia.

 

Overweeg je een poort in afrormosia te laten plaatsen? Neem gerust contact op of vraag meteen een online offerte.