Hoe reinig je een houten poort?

Padouk is een tropisch hardhout dat niet alleen mooi en enorm stevig is, het vereist ook zo goed als geen onderhoud. Natuurlijk wil je je poort wel netjes houden, en dus moet je de vleugels af en toe reinigen. Hoe je dat aanpakt, lees je in dit artikel.

Verder lezen…


Op zoek naar een landelijke poort? 3 essentiële vragen

Wil je een landelijke poort? Dan is hout het aangewezen materiaal. Alleen hout heeft namelijk die warme, natuurlijke en authentieke uitstraling. En die vind je niet terug bij aluminium of pvc. In dit artikel beantwoorden we drie cruciale vragen om je zoektocht naar de perfecte poort te vergemakkelijken.

Verder lezen…


Een eiken poort: de voor- en nadelen

Toegegeven, een massief eiken poort ziet er prachtig uit. Jammer genoeg bezit eik ook één groot nadeel wat het meteen ongeschikt maakt om te gebruiken voor poorten. We zetten de verschillende voor- en nadelen hier op een rij.

Verder lezen…


De voordelen van een poort in afrormosia

Afrormosia, soms ook assamela genoemd, is een tropische hardhoutsoort die uiterst geschikt is voor poorten. Het hout is niet alleen mooi en duurzaam, maar ook onderhoudsvrij. In dit artikel lees je waarom wij afrormosia verkiezen boven eender welk andere houtsoort.

Verder lezen…


De voordelen van een poort in padouk

Padouk is samen met afrormosia een van de sterkste tropische hardhoudsoorten die er zijn. Precies om die reden is het hout zo geliefd bij schrijnwerkers. Het is onderhoudsarm, bijzonder duurzaam en ook nog eens erg mooi. En dat maakt het tot dé ideale houtsoort voor buitenpoorten. In dit artikel zetten we alle voordelen van een poort in padouk op een rij.

Verder lezen…


Je poort bedienen met een smartphone: handig en snel

Je televisie, de geluidsinstallatie, zelfs de gordijnen én de verlichting bedienen we vandaag met de smartphone. Uiteraard mag de poort niet ontbreken. Het is niet alleen gemakkelijk, je poort bedienen met een smartphone heeft ook een aantal praktische voordelen. We zetten ze hier op een rij.

Verder lezen…


Je houten poort verven? Zo pak je het aan

Een poort in padouk of afrormosia, twee sterke tropische hardhoutsoorten, heeft een prachtige natuurlijke uitstraling, zelfs zonder schilderwerk. Bovendien is het hout onverslijtbaar. Heb je toch liever een andere kleur? Neem dan deze tips in overweging vooraleer je met de verfkwast tekeergaat.

Verder lezen…


Hou inbrekers op een afstand met een houten poort

Een poort voor je oprit geeft pottenkijkers lik op stuk én houdt inbrekers buiten. Een poort forceren en openbreken kost namelijk veel tijd en doe je niet geruisloos. De meeste inbrekers denken dus wel twee keer na vooraleer ze in een woning inbreken met een poort aan de oprit.

Verder lezen…